Ida's tipshörna

 

För varma dagar kan Ida tipsa om följande:

 

En kylväst från Hurtta är perfekt varma dagar.

http://www.hurttacollection.com/sv/motivation-sv/produkter/kylvastar/kylvasten/

En kylduk är också skön!

http://www.haromi.se/kyldukochtorkduk-p-1586.html

 

En kylmatta som fungerar utan vatten eller andra åtgärder. Den blir kall bara genom tryck!

http://www.haromi.se/coolpadsnugglesafe-p-1792.html

 

 

Fantastiska bollar som studsar på vattenytan. Härliga att bära i munnen och bolla med :)

https://www.stadium.se/utrustning/bollar/134939101/waboba.water-ball-ii.multi

 

 

 

En sandlåda/vattenpool för barn är kul för hundarna att plaska i när det är varmt. Du hittar dem lättast och billigast i leksaksaffärer för barn.

 


Becobowl matskålar gjorda av växtfibrer; inga gifter eller andra medel som kan komma ut i maten. När du ska kasta dina gamla Becobowl-matskålar slänger du dem i komposten. Snygga, säkra och miljövänliga.

http://www.mitthusdjur.se/index.php/mitthusdjur_sv/beco-matskal-rosa-fran-vaxtfibrer-7231.html

http://www.supercat.se/kattmatskalar/becobowl-eco-rosa.html


Kloklippning

Ibland kan extratårnas klor ställa till problem när man ska klippa dem. Här är lundisarnas arsenal vid kloklippning:

 Jag har alltid använt mig av en klotång av bra kvalitet såsom tången till höger: Millers Forge, så att klorna klipps och inte krossas. Men den passar bäst till de vanliga klorna eftersom man måste få in själva klon i klippytan. På senare tid har jag blivit glatt överraskad över den vänstra tången där man kan nypa av klon.

 

Här har jag två stycken tånagelklippare (köpt på apoteket). Används endast till små, tunna extraklor som inte går att klippa med stora klotänger. Använd inte på vanliga klor pga att klon krossas och förorsakar smärta. Till höger en klosax för katter och smådjur - den är bra då man får upp hela gapet som en sax.
 Om du köper en nagelsax, kolla då hur stort själva gapet är - det finns nämligen stora variationer. Köp den med största gapet. Denna sax är speciellt bra om hunden har dubbelklor som är ihopväxta eller om klon växer tätt runt trampdynan (gäller extraklorna).
 

Vid kalla dagar

Snuggle Safe är en värmedyna som håller värmen i 12 timmar. Den värms 5-8 minuter i micron. Perfekt för uppfödare när man har valpar vintertid så valparna kan hålla värmen. Perfekt för alla hundar - när man har en valp eller veteran som ska transporteras i kall bil, eller varför inte i hundens bädd under vintern.


Rumsrenhet:

Poochie Bells är ett finurligt och mycket effektivt hjälpmedel när man tränar rumsrenhet med hundvalpar. Lundehunden säger till så försiktigt när den vill ut, så pinglorna är ovärderliga när valpen vill markera att den är nödig. 


Löptid:

 

Om man har både tikar och hanar blir det lite stökigt när det är löptider. Tack vare detta medel kan jag ta hela flocken med på promenad samtidigt - hanarna vill absolut inte vara nära löptiken. Medlet doftar eukalyptus och maskerar löpdoften. 

Är även bra om man bara har en tik och inte vill ha en massa närgångna hanar runt tiken när man är ute.


Päls:

Furminatorn är ett perfekt redskap vid fällningstider.